Over mij

Leestijd: 2 minuten

Hallo! Op deze website wil ik schrijven over mijn pogingen een duurzame bewoner van onze mooie aarde te zijn. Saai!? Nee, totaal niet. Het is heel leuk om daar mee bezig te zijn en ik praat er ook graag over… Leuk dat je er bent en ik hoop dat je er wat aan hebt!

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Amstelveen, naar School gegaan op de Pionier en Nieuwer Amstel/Amstelveen Collega. Tijdens mijn middelbareschooltijd helemaal gek geworden van natuur- en scheikunde. Uiteindelijk ben ik scheikunde gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en ben afgestudeerd in de richting fysische chemie, op het grensvalk tussen natuur- en scheikunde. Daar heb ik mijn promotie gedaan en mag me zelf dus doctor noemen. Nou ja, laat ik mezelf maar onderzoeker noemen… Daarmee kan je ervan uit gaan dat ik het leuk vind om dingen uit te zoeken en wil ik graag wat van mijn kennis delen op deze website.

What else?

Ik woon heel gelukkig met mijn vrouw en twee dochters in Utrecht. Sinds we een gezin zijn ben ik dagelijks met duurzaamheid en de toekomst bezig. Het zou super zijn als we nog even vooruit kunnen op deze planeet en daardoor hebben we ons leven hier en daar wat aangepast. Zo verbranden we bijna geen fossiele brandstoffen meer direct. Dit hebben we bereikt door ons bestaande huis aan te passen en een elektrische auto aan te schaffen. Daarnaast vind ik energie en klimaat erg interessant. Misschien schrijf ik ook nog wel iets over hoe we gezond en duurzaam proberen te leven.

More?

Een hobby van mij is reizen en ik heb al veel van de wereld gezien. Ook heb ik twee keer een tijd in het buitenland gewoond. Twee jaar in Frankfurt am Main (Duitsland) voor een onderzoeksperiode aan de universiteit in de richting Atom Physik, groep Dörner. Na mijn terugkomst in Nederland ben ik bij Philips, later Philips Lighting, gaan werken en heb daarvoor een half jaar in Montreal (Canada) gewerkt. Natuurlijk is mijn familie mee geweest. Leuke tijden, mooie herinneringen.